2012. január 7., szombat

Ha szombat van és gyorsan akarsz valami finomat készíteni...

A szombatok a pihenésre vannak kitalálva. Nem kell munkába menni, későn lehet felkelni és igazából semmi fontosat nem kell csinálni. Azonban enni mégiscsak kell. De a konyhában sem akarunk olyan sok időt eltölteni. Ilyenkor érdemes elkészíteni a következő menüt.

Pulykaragu rizzsel
Egy pulykacombfilét 2 cm-es kockákra darabolok, sózom, borsozom és meghintem fokhagymaporral, majd egy evőkanál mustárral összekavarom. Ezután kevés olajban kisütöm őket. Amíg a hús sül, addig elkészítem a ragu többi részét. Kevés olajban egy szem kockákra vágott burgonyát, egy fél szál uborkát és egy fél padlizsánt el kezdek pirítani. Ehhez hozzáadok 3 szál karikákra vágott zöldhagymát és 30 dkg koktélparadicsomot félbevágva. Hozzáöntöm a megsült pulykát is a szaftjával együtt és 3-4 percig az egészet pirítom. Melegen, rizzsel tálalom.



Brownie - 5 perc alatt
 Szombaton jól esik az ebéd utáni desszert is a délutáni alvás előtt. azonban ezzel sem akarunk sokat bíbelődni. Így a legjobb ha a mikrós brownie-t készítjük el, ami 5 perc alatt készen van. Én tojás nélkül készítettem el, tekintve az allergiámra, de így is tökéletes. Mindössze annyi a dolgunk, hogy összekeverjünk 4 evőkanál lisztet, 2 evőkanál cukrot, 2-3 evőkanál kakaóport, 2 csomag vaníliás cukrot, fél csomag sütőport. Ezután az egészet annyi tejjel öntöm fel, hogy egy sűrű csomómentes masszát kapjak. A masszát poharakba kanalazom (csak félig, mert fel fog kelni) és 3 percre a mikróba teszem. amíg sül, addig elkészítem a vaníliás öntetet hozzá: egy csomag r. Oetker vaníliaöntetet elkavarok egy kanál cukorral és felengedem 2-3 dl tejjel. Hozzáadok még egy marék kókuszreszeléket és az egészet felforralom, majd a kisült brownie-ra öntöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése