2012. január 4., szerda

Kis batyu pulykából

Néha egészen meglepődök, hogy egyszerű alapanyagokból mennyire finom fogást lehet készíteni. Mert most mi az, amit használunk? Pulykacombfilé, camambert sajt. Két öszetevő és mégis különleges, akár "ünnepinek" mondható fogást lehet belőle készíteni.

Kis batyu
Mindössze annyit kell tennünk, hogy a pulykacombfilét szétnyitom, befűszerezem, belerakok egy kerek camembert sajtot és hústűvel összetűzöm, hogy a sajt ne folyjon ki. Ezután kívültről is megfűszerezem, majd serpenyőben kevés olajon elősütöm, ezután egy tűzálló tálba helyezem és 30-40 perc alatt egy sütőzacskó alatt készre sütöm. A végén krumplipürével tálalom. A fűszerezésnél a só, bors, fokhagymapor elengedhetetlen, de felturbózhatjuk a pulykát provanszi fűszerekkel, bazsalikommal is akár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése