Provanszi rakottas
Három emelete lesz ennek az ételnek. A tűzálló tál aljára kerül a zöldséges ragu, ezután az elősütött, előpárolt, befűszerezett (só, bors, fokhagymapor, provanszi fűszerek) tengeri haldarabok, a tetejére pedig a rizs és a sajt. Addig grillezem, amíg a sajt rápirul az egészre. No, de most nézzük, hogyan is kell megcsinálni a ragut.
Kevés olajon lilahagymát pirítok, majd különböző zöldségeket adok hozzá, melyeket előzőleg apró kockákra vágtam. Először a keményebbek kerülnek bele: egy szem burgonya, egy szál répa és egy kaliforniai paprika. Néhány perccel később adok hozzá egy fél padlizsánt és egy fél uborkát. Ezután 2 szem paradicsomot. Most fűszerezek: sóval, borssal és provanszi fűszerekkel. Majd egy marék olívabogyót adok az egészhez. Végül egy pohár tejfölt keverek bele és készen is van a ragu, amit a rakottas aljára kerül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése