2012. január 2., hétfő

Kis provanszi jellegű rakottas

Már vágyom valami könnyű fogásra a karácsonyi nagyevés és az újévi lencse után. Pláne, hogy a tegnapi salátába valószínűleg olyan virsli került, amiben van tojás, így most pöttyösebb vagyok, mint a Pöttyös Túrórudi. Szóval ma hal lesz, sok zöldséggel, ami igazán kímélő fogás.

Provanszi rakottas

Három emelete lesz ennek az ételnek. A tűzálló tál aljára kerül a zöldséges ragu, ezután az elősütött, előpárolt, befűszerezett (só, bors, fokhagymapor, provanszi fűszerek) tengeri haldarabok, a tetejére pedig a rizs és a sajt. Addig grillezem, amíg a sajt rápirul az egészre. No, de most nézzük, hogyan is kell megcsinálni a ragut.



Kevés olajon lilahagymát pirítok, majd különböző zöldségeket adok hozzá, melyeket előzőleg apró kockákra vágtam. Először a keményebbek kerülnek bele: egy szem burgonya, egy szál répa és egy kaliforniai paprika. Néhány perccel később adok hozzá egy fél padlizsánt és egy fél uborkát. Ezután 2 szem paradicsomot. Most fűszerezek: sóval, borssal és provanszi fűszerekkel. Majd egy marék olívabogyót adok az egészhez. Végül egy pohár tejfölt keverek bele és készen is van a ragu, amit a rakottas aljára kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése