2012. február 27., hétfő

Az igazi paprikás krumpli

Ha magyaros ételre vágyunk és nincs sok időnk, akkor érdemes elkészíteni ezt a fogást. Igazán mennyei, de ezt nem kell bizonygatni, hiszen mindannyian ismerjük a paprikás krumplit.

Paprikás krumpli
2 fej hagymát megtisztítok és apróra vágok, majd kevés olajon egy lábosban el kezdek párolni. Hozzáadok 2 szál (kb. 0,5 kg.) kolbászt felkarikázva és tovább pirítom őket együtt. Sóval, fokhagymaporral fűszerezem őket és hozzáadok 2-3 kávéskanálnyi fűszerpaprikát is. Néhány percig még pirítom a hozzávalókat a fűszerekkel együtt. Ezt követően 2 kg megtisztított, felkockázott burgonyát rakok a lábasba és az egészet annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje a krumplikat. Addig főzöm közepes lángon, amíg a krumpli megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése