2012. február 23., csütörtök

Brassói aprópecsenye

Mivel most már Olivér nem reklamál a disznóhús miatt, így nyugodtan elkészíthetem az anyukám féle brassóit neki, mert biztos vagyok benne, hogy szeretni fogja. Egy trükkje van az ételnek: A húst meg kell párolni, hogy jó puha legyen.

Brassói aprópecsenye
40 dkg sertéscombot felkockázok, besózok és kevés olajon el kezdek sütni. Mikor a hús kifehéredett fokozatosan kevés vizet öntök hozzá és addig párolom, amíg puhára megfő. Mikor ez megtörtént a vizet leszűröm róla és bő olajban kisütöm. Mikor már szép piros, akkor kiveszem az olajból. 80 dkg burgonyát megtisztítok és felkockázok, besózok, majd a hús olajába kisütöm. Mikor készen van, kiveszem az olajból és összerázom a hússal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése