2012. február 10., péntek

Töltött paprika

Imádom a töltött paprikát, de még sosem mertem elkészíteni, mert azt gondoltam, hogy kell hozzá valami speciális képesség. Ha tényleg kell hozzá, akkor nekem jelentem megvan, de azért azt gondolom, hogy bárki el tudja készíteni. :)

Töltött paprika
Először a paradicsomszósszal kezdem: fehér rántás csinálok 2 evőkanál lisztből és kevés olajból, majd mikor az készen van, akkor felöntöm 1 liter 100%-os paradicsomlével. Sózom, borsozom és cukrozom ízlés szerint.
A következő lépés a húsgombóc elkészítése: 1 fej felaprított hagymát, 25 dkg darált sertéshúst és 15 dkg előfőzött riszt összegyúrok, majd ezt is sózom és borsozom. Az így keletkezett masszát 4-5 paprikába beletöltöm, a maradékból gombócot gyúrok. A paprikákat és a gombócokat vízben megfőzöm, majd hozzárakom a paradicsompüréhez őket és egy kicsit rotyogtatom az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése