2012. március 12., hétfő

Fenséges rizottó

Mielőtt közzétenném e receptet, mondanék néhány fontos dolgot, szabályt a rizottókészítés módjáról.

  1. Ha apránként öntjük fel a rizst az alaplével, akkor krémesebb eredményhez juthatunk.
  2. Érdemes rizottó rizst beszereznünk: ezek az arborio, baldo és carnaoli.
  3. A rizottó gondoskodást igényel: folyamatosan keverni kell, hogy ne ragadjon le.
  4. Akkor öntsük fel a rizst, mikor a rizsszemeket üvegesre pirítottuk.
  5. A rizottó legyen bársonyos és puha, azonban "harapós", olaszosan al dente.
  6. Frissen az igazi!
És most jöjjön az én rizottó receptem:


Fenséges rizottó
Egy evőkanál kacsazsíron 4 szelet felkockázott serrano sonkát két percig pirítok. Hozzáadok egy szál, félbevágott és felszeletelt póréhagymát és további 3 percig pirítom az ételt. Beleszórok 200 gramm rizst és addig pirítom, amíg a rizsszemek üvegesek lesznek. Ezután felöntöm kevés alaplével, megvárom, amíg elfő a lé és apránként adagolom hozzá a levet, amíg a rizs megpuhul. Ezután kerül bele 200 gramm fagyasztott zöldborsó, amit néhány perc alatt puhára főzök. A végén belereszelek 8 dkg parmezánt, hogy iagzn krémes legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése