2012. április 5., csütörtök

Édes-savanyú csirkemell

Igazi kínai hangulatú fogás. Elkészítése nagyon egyszerű és mindenki kedvence lehet. Olivér imádta. Rengeteget evett belőle. ;)

Édes-savanyú csirkemell
Elsőként a mártást készítem el: egy ananász konzerv levét összekeverek 2 teáskanál szójaszósszal, kevés ecettel és 80 ml paradicsompürével, majd kevés lisztet adok hozzá.
1 fej vöröshagymát megtisztítok és apróra vágok, majd kevés olajon el kezdem pirítani. 1 szál kimagozott, felszeletetlt erős paprika kerül a hagymára és tovább pirítom őket együtt. 1 szál répát, megtisztítva és felkarikázva adok hozzá és még 30 dkg felcsíkozott csirkemell is a serpenyőbe kerül. addig pirítom, amíg a csirke majdnem teljesen készen lesz. Sóval, borssal, szárított gyömbérrel fűszerezem. Az ananászokból néhány szeletet feldarabolok és hozzáadom az ételhez. Hozzáöntöm az előre elkészített mártást is. Egy szem paradicsom kerül bele negyedekben. Rizzsel és pirított szezámmaggal megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése